240,000

Menurut kajian sehingga tahun 2012 sebanyak 24,000 individu yang telah diistihar muflis di Malaysia. Dari jumlah tersebut 50.000 daripadanya berumur bawah 34 tahun.

1

1-0 adalah jumlah jaringan kelab bolasepak Brazil Corinthians ketika menewaskan kelab Chelsea untuk menjadi johan Kelab Piala Dunia di Yokohama,Jepun. Jaringan kemenangan itu dilakukan pada minit ke 69 dan dijaringkan oleh Paolo Guerrero.

46

Jachinta Saldanha berumur 46 tahun apabila membunuh diri kerana tertekan. Beliau adalah seorang jururawat yang menjawab panggilan palsu sebuah stesyen radio Australia berkenaan dengan berita kehamilan Kate Middleton.

60

Menurut kajian daripada Unicef terdapat kira-kira 60% kanak-kanak di Indonesia tiada sijil kelahiran.

41

Pada tahun 2012 Banggaldesh telah menrayakan hari kemerdekaannya kali yang ke 41. Sama umur plak dengan aku ni. Negera ni mendapat kemerdekaannya dari Pakistan setelah berperang pada tahun 1971.

11

11 adalah jumlah tertinggi bekas tembakan yang dijumpai oleh pihak forensik pada tubuh mangsa amuk di sekolah rendah Hook,Newton Connecticut Amerika baru-baru ini.

Abuthausi : Edited Template Giveaway

Assalam.. Okey, straight to the point! Hari ini aku nak rasmikan GA aku yang pertama.. Aku harap sekurang-kurangnya ramai bloggers yang join tidak kira bloggers lama atau baru.. Apalah yang aku melalut ni? Okey, dengan rasminya aku lancarkan :

Abuthausi : Edited Template Giveaway
(agak pelik namanya.. takpelah..)
Photobucket

*GA DIBATALKAN!

Cara Baru Men-stalking Artis

Assalam.. Baru-baru ini, aku terbaca pasal tajuk di atas tu.. Hmm, aku cuba menggodek-godek Google sekali terjumpalah ada benda alah ni...Tapi, aku tak nak cakap pasal tu, aku nak cakap pasal tajuk di atas ni...

Sebelum korang nak tahu lebih lanjut, korang kena klik SINI.

Haa!! Dah click? Kalau dah, benda tadi tu mesti ada kaitan kan? Okey, ini dia.. Aku perkenalkan...

WeChat - Aplikasi Sembang Untuk Android
Apa yang istimewanya pasal benda ni? Haa! Kalau nak tahu, inilah aplikasi yang terpantas yang wajib dimiliki oleh kaki-kaki internet!! Benda ni adalah Instant Messenger (IM) yang terpantas!! Diulang TERPANTAS!!  Kemudian, kalau korang nak ber-chatting-chatting ke apa, korang boleh masukkan sekali emoticon-emoticon yang comel-comel gitu! Korang juga boleh bersembang dengan seberapa banyak rakan-rakan korang, contohnya dalam "Group Chat" atau "Video Chat".

Selain itu, bagi yang tidak tahu macam mana nak mencari kawan-kawan korang.. Korang boleh cari melalui Facebook atau buku telefon sendiri.. Kalau nak cari yang random-random punya, carilah di bahagian "Look Around"... Jangan risau.. Ramai dah yang guna benda ni, jadi banyaklah kawan yang korang boleh pilih..

Ha!! Yang ini yang TERHOTTEST ever!!! Korang boleh mengikuti a.k.a men-stalking perkembangan artis-artis tempatan dan luar negara punya!! Macam-macam ada! Ada Elfira Loy, Daphne Iking, Amber Chia dan macam-macamlah!!

Hmm, so? Korang nak ke tak nak? Tak rugi pun korang try.. Sekurang-kurangnya boleh tambahkan kawan dan followers korang!! Hmm.... Fikir lagi?? Eishhh... Dah, toksah pikir lagi... Benda ni sesuai untuk kegunaan semua orang especially to all bloggers, right? Juga suitablu untuk Android, Android IPhone, Windows Phone & Nokia (Symbian). So? Apa lagi? Klik je SINI!!

40

Tempoh antara dua Perang Dunia telah menyaksikan Perancis ditadbir oleh 40 kerajaan berbeza.

12.12.2012

Warga emas yang tertua di kampung Tanah Liat Bukit Mertajam Pulau Pinang menyambut hari lahir yang ke 100 tahun pada 12,12.2012. Beliau di lahirkan pada 12.12.1912.

100

Buaya adalah satu-satunya haiwan di dunia ini yang boleh mencecah umur 100 tahun dan keatas,

First Giveaway by SkyContactLens

Hai!! Aku nak join GA lagi!! Aku nak join GA ni sebab kalau menang, aku nak hadiahkan kat anak dan isteri aku sebab tolong aku berblogging ni.. Especially, anak aku.. Sebab, dialah yang tolong buat full blog aku, daftar ChurpChurp dan cari followers... Sanggup tebalkan muka buat entri kat blog dia supaya follow aku... Hehe... Aku mendera anak aku... Hehe... Dah-dah!! Tak nak panjang-panjang!!


Klik banner di atas kalau nak join!!

Orang yang aku tag ialah.... :
Lyssa dan..of courselah anak aku --> Anis

Okey, aku nak CHOWW dulu! Sebelum tu, klik SINI!! (wajib)

Segman I Follow U, U Follow I!!

Assalam... Hari ni aku nak join satu segmen... Segmen untuk up-kan followers.. Kalau korang nak join, klik je banner kat bawah tu...


Klik banner di atas..

Dan, orang yang aku dah tag adalah..... :
Anis dan Addreena Ishak... (Dua orang inilah yang aku first-first kenal..)

Okey, dah siap semua syarat... Tinggal nak comment-kan link je nanti... Dah-dah!! Aku nak CHOWW dulu! Bye!!

P/S : Sebelum korang CHOW, tolong klik SINI.. Thank you!! :)

Syurga Beli-Belah Terhebat!!

Assalam... Hmm, hari ni aku nak buat pasal tempat-tempat shopping complex ni!! Aku cuma nak senaraikan 3 tempat terbaik shopping complex aka bazaar jualan aka apa-apa jelah! Yang penting untuk ber-shopping!



Antara tempat-tempat shopping yang menarik KEBABOOM ni :

1.Jalan Tunku Abdul Rahman aka Jalan TAR
-Tempat ini tempat terbaik bagi membeli pakaian-pakaian terutamanya pada musim hari perayaan seperti musin raya. Menawarkan pelbagai pilihan baju yang cantik MENARIK lagi meletop!! Selalunya, kaum hawa yang acap kali datang membeli pakaian di sini. Kalau korang pergi sana, banyak juga aksesori yang dijual pada harga yang murah!! Jadi, tak sia-sialah korang pergi sini untuk membeli pakaian yang CANTIK TERTARIK!!

2.Alamanda, Putrajaya
-Okey, yang ini selalunya orang-orang kaya yang selalu datang sini. Di sini, banyak barangan-barangan ekslusif yang dijual pada harga yang tinggi tapi berkualiti TINGGI!! Sesiapa yang ada duit lebih tu, bolehlah pergi ke sana bershopping sakan. Itu pun kalau cukup. Aku pergi sekali pergi balik pun dah RM150 lebih. Itu baru kira minyak dan barang-barang anak aku ni. Belum campur barang isteri. Haih... RM500 lebih!!

3.Low Yat
-Ha!! Yang ini sesuai kepada penggemar aka penggila gajet yang canggih!! Kira IT-lah semuanya!! Kat sana tu, kalau korang tengok, ada jual tablet, komputer, laptop, mp3, iphone dan macam-macamlah!! Aku selalu pergi sana beli macam-macam sebab itu aku ada banyak handphone! Haha!!

Okey, itu jelah yang aku nak update. Sebenarnya, banyak lagi tempat-tempat shopping complex yang menarik tertarik KEBABOOM!! Cuma tempat-tempat tu tak menarik perhatian aku. So, itu jelah. Bye!

P/S : Sebelum korang CHOW, klik SINI! Wajib!!

Segmen Kami Team Follow Back!!

Hari ni aku nak join satu segmen untuk gain followers aku...


Okey, buat sekarang ni aku takde followers..Jadi aku nak sekurang-kurangnya 50 orang..

Dan, ini bukti aku dah follow Addreena :


Orang yang aku tag : kau dan kau!
Itu je yang aku nak cakap.. Nanti, joinlah ramai-ramai!! Bye!!

P/S : Jom klik ramai-ramai iklan aku... :)

Now you can earn rewards by sharing through Facebook & Twitter with #ChurpChurp! How cool is that?

Now you can earn rewards by sharing through Facebook & Twitter with #ChurpChurp! How cool is that?

19

Basikal mula diperkenalkan di benua eropah buat pertama kali pada abad yang ke 19

116 tahun

Umur wanita tertua di dunia yang meninggal pada 4 Disember 2012 Rumah Penjagaan Orang Tua Georgia Miami Amerika Syarikat.

2.33 meter

Wanita tertinggi di dunia dengan ketinggian 2.33 meter. Malangnya beliau telah meninggal dunia pada 11 November 2012. Wanita tersebut bernama Yao Defen seorang warganegara China.

7 April 1971

Aku dilahirkan ke dunia..

31 Ogos 1957

Berkaiatn kamerdekaan : Bendera Malaysia dikibarkan.
Nak Hadiah Unik? Klik Sini!!